Waar moet je op letten bij het voorbereiden van een vliegvakantie

Waar moet je op letten bij het voorbereiden van een vliegvakantie

Het boeken van de zomervakanties is dit jaar anders verlopen dan normaal en veel Nederlanders gaan binnenkort voorzichtig weer aan wintersport denken. Toch heeft bijna heel Nederland voor het op vakantie gaan een hoop stress. “Heb ik alles wel bij me?” of “Is mijn paspoort nog wel geldig?” of “Heb ik eigenlijk vaccinaties nodig?” zijn in de dagen voor de vakantie regelmatig te horen in huishoudens.

De nodige documenten, vaccinaties en verzekeringen

De vakantie is geboekt en je kijkt al uit naar je vakantie. Maar behalve dromen is het ook verstandig om te onderzoeken wat er nodig is. Ga je buiten de EU reizen zorg dan voor een geldig paspoort. Binnen de EU is een geldige ID card genoeg. Mocht je het document nog niet hebben zorg dat je er op tijd bij bent want anders betaal je een flink bedrag extra als het nog mogelijk is.

Daarnaast is het verstandig om je verzekeringen even goed onder de loep te nemen wat er nu precies wordt gedekt. Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je tijdens je vakantie er achter komt dat iets niet wordt vergoedt. Helemaal wanneer je hier vooraf iets aan had kunnen doen. Het is daarom belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Tijdens het verzekeringen vergelijken zie je snel het verschil in premie en dekking van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Naast de benodigde documenten en verzekeringen zijn er voor bepaalde landen of gebieden ook vaccinaties nodig. Deze zijn per land verschillend en zijn te halen bij de GGD. Voor vakanties van minder dan 3 maanden is het verstandig om 4 tot 6 weken van te voren een afspraak te plannen. De nodige vaccinaties per land zijn te vinden bij het LCR.

De bagage

Een van de meest stressvolle zaken in vele gezinnen. Zorgen dat je alles bij hebt. Niet teveel en niet te weinig. Dit blijft altijd een punt van discussie. Wel is het maken van een checklist en het wegstrepen hiervan verstandig om te weten dat je in ieder geval alles bij hebt wat nodig is. Op internet zijn er vele sites waar ze je helpen met het samenstellen van deze lijst.

Vervoer naar de luchthaven

Je kan natuurlijk met het openbaar vervoer of een auto naar de luchthaven. Mocht je nou echt willen genieten is een limousine huren met een chauffeur ook lekker om zo stressvrij het vliegtuig in te stappen. Als je het goedkoop wilt houden kun je nagaan of iemand je weg kan brengen. Maar bij al het regelen is belangrijk het minimaal een week van tevoren al geregeld te hebben zodat je dat af kan strepen van je checklist!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *