Camping Frankrijk

Camping Frankrijk

Het is misschien wel het meest bekende campingland van Europa. Wie is er nu niet weleens naar Frankrijk op vakantie naar de camping geweest. Ook in deze moderne tijden is dit nog altijd een leuke manier om een vakantie door te brengen. Dit is de meest ultieme vorm van ontspannen voor veel mensen. Er zijn namelijk in Frankrijk nog altijd de mogelijkheden om op plekken te komen waar u even echt helemaal weg van de rest van de wereld kunt raken. Bovendien zijn de campings altijd zo ingericht dat de hele familie zich er de gehele vakantie thuis kan voelen.

Het warme zuiden

Frankrijk staat bekend om zijn verschillende gebieden. U kunt binnen hetzelfde land dus een aantal heel verschillend soorten vakanties hebben. Een bekende bestemming is al vele jaren Zuid-Frankrijk. Hier is het vaak zeer warm en dit is dan ook vooral de bestemming voor mensen die een zonvakantie wensen. Mensen die lekker op het strand of aan het zwembad willen liggen of lekker voor de caravan met een biertje willen zitten en verder niet te veel aan hun hoofd willen hebben voelen zich hier het meest thuis. Wanneer u zich hiertoe aangetrokken voelt, dan is een camping in Zuid-Frankrijk echt iets voor u.

Terugtrekken in de bergen

Wie een iets actievere vakantie wil, kan er voor kiezen om een camping in de bergen op te zoeken. Dit kan natuurlijk zowel in de Alpen als in de Pyreneeën. In de winter zijn dit bestemmingen voor skifanaten, maar in de zomer kunt u er lekker wandelen en fietsen. Al moet u hier gezien het stijgingspercentage natuurlijk wel een beetje in getraind zijn. Wanneer u het type bent dat de vakantie wilt gebruiken om er lekker op uit te trekken dan is dit het soort bestemming dat u zal aanspreken. Er is dan ook zeer veel aanbod aan goede complete campings in deze gebieden.

Een snelle vakantie

U beseft het niet, maar Frankrijk ligt behoorlijk dichtbij. België doorkruisen kunt u namelijk in twee uur doen. Dus vanaf Utrecht is het misschien maar drie uurtjes om in het Noorden van Frankrijk terecht te komen. Wanneer u er gewoon even snel en kort tussenuit wil, dan is dit best aan te raden. De steden in het noorden van het land zijn de laatste jaren flink in ontwikkeling geweest. Dit heeft ook zijn weerslag op de campings die eromheen liggen. U kunt dus gemakkelijk een kwalitatief hoogwaardige camping vinden waar u met niet al te veel reistijd naartoe kunt gaan.

Mocht je reizen naar Frankrijk met de motor, camper of auto dan kan het van belang zijn dat je een milieusticker nodig hebt. Deze heb je nodig zodra je door een milieuzone komt. Een handig artikel over de milieusticker vind je hier.