Camping Italië

Camping Italië

Italië staat bekend als het land van genieten. Het is dus ook goed voor te stellen dat u wel oren heeft naar een vertrek naar een camping in Italië voor een goede vakantie. De Laars van Europa is dan ook al vele jaren een topbestemming voor bijvoorbeeld zonvakanties, maar ook voor hele andere soorten campingvakanties. Het land heeft namelijk nog veel meer te bieden dan heel veel zonuren alleen. Zo is er ontzettend veel beschaving en cultuur te vinden die het bezoeken meer dan waard is. Er zijn dan ook verschillende plekken in het land die de moeite van het campingbezoek waard zijn.

Het meer een de zee

De meest bekende bestemmingen van Italië zijn waarschijnlijk toch wel de kustplaatsen en de omgeving rond het Gardameer. Dit zijn dan ook bestemmingen die voor veel verschillende soorten campingvakanties zeer geschikt zijn. Zo zijn er campings te vinden waar rust hoog in het vaandel staat, maar zijn er ook campings die sterk zijn ingericht om jongeren te kunnen vermaken. Bovendien zijn dit natuurlijk ideale plekken om een zonvakantie te vieren. U kunt er lekker op de camping met een goed boek zitten of u kunt er het strand opzoeken. Het is er bovendien zeer ruim.

De natuur opzoeken

Omdat Italië langgerekt is, zijn er ook verschillende soorten natuur te vinden. In het noorden van het land zijn bijvoorbeeld de Alpen te vinden. Wie een actieve vakantie wenst met veel fietsen en wandelen, kan hier honderden goede campings in de omgeving vinden. Dit zijn ook vaak campings met minder faciliteiten, juist om het voor u wat goedkoper te houden omdat u het overgrote deel van de tijd toch zult doorbrengen buiten de camping. Dit is vaak een aantrekkelijk gegeven voor mensen die goede plekken zoeken om te overnachten zonder er te veel aan kwijt te hoeven zijn.

Steden bezoeken

Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat u het type vakantieganger bent dat wel de steden wil bezoeken, maar niet voortdurend in de drukte wil zitten. Dan zijn de campings rondom bijvoorbeeld Rome en Milaan goede opties. U bent dan vlakbij de grote steden met al hun cultuur en andere interessante aspecten. Aan het einde van een bezoek kunt u zich echter gewoon buiten de stad terugtrekken op een rustgevende camping waar u lekker kunt ontspannen en tot rust kunt komen. De grote steden van Italië liggen vrijwel allemaal in het noorden, dus u hoeft niet veel verder te reizen dan naar Zuid-Frankrijk of Spanje. Bekijk ook eens de campings in Toscane.