Camping Denemarken

Camping Denemarken

Wie aan kampeervakanties denkt, gaat ervan uit dat dit vakanties zijn naar de zonnige bestemmingen in Zuid-Europa. Het is echter juist zo dat in het noorden misschien wel de mooiste plekjes van het continent te vinden zijn. De campings in Denemarken zijn dan ook zeer gewild. Dit komt onder andere door de hoge mate waarin zij aan de moderne eisen voldoen. Denk alleen al aan het feit dat vrijwel elke camping er tegenwoordig wifi te bieden heeft. Bovendien hoeft u niet per se met de boot over te steken om de leuke plekken van het land te vinden. Ook het Deense vasteland biedt veel moois.

De faciliteiten

In landen in het zuiden van Europa worden kampeervakanties vaak gebruikt om zonvakanties te vieren. In het noorden van Europa is dat anders. Daar komen ook veel kampeerders die zich gewoon graag even willen terugtrekken. De meeste campings in Denemarken zitten dan ook vol met faciliteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld niet alleen aan een gratis speeltuin en zwembad, maar ook aan bijvoorbeeld extra zaken zoals een bowlingbaan, een zonnecentrum en meer van dergelijke indoorbezigheden. Zo kunt u er dus op uit trekken, maar u kunt ook gewoon lekker op de camping blijven als u daar zin in heeft. Dit maakt het extra aantrekkelijk om de overweging eens te maken.

Actieve vakanties

Denemarken is ook zeer geschikt voor actieve vakanties. Het gaat dan niet direct om fiets- of wandelvakanties zoals bijvoorbeeld in België of Duitsland. Al is dit natuurlijk ook goed mogelijk. Het gaat echter bijvoorbeeld ook om visvakanties. Veel visliefhebbers komen graag naar landen als Denemarken om er een aantal weken achter elkaar dag in dag uit hun hobby te komen beoefenen. Er zijn zeer veel mogelijkheden op dit gebied. Er zijn zelfs een aantal campings die hier specifiek rekening mee houden en speciale arrangementen voor sportvissers hebben. Zo kunt u dus ook dit type vakantie met veel plezier hier beleven.

Langs de kust

Denemarken is ook zeer geschikt om een kampeervakantie langs de kust te vieren. Het mooie duinlandschap is zelfs zeer bekend wereldwijd. Wie dus het liefst in de natuur is, zou zich hier wel eens heel goed thuis kunnen voelen. Het land heeft veel te bieden op dit gebied. Omdat het bovendien redelijk compact is, is het heel goed mogelijk om de kust een dag te verlaten en in bijvoorbeeld Kopenhagen te gaan kijken. Let wel op dat u dan op het goede eiland moet zijn, Denemarken is in dat opzicht namelijk zeer gevarieerd.