Camping Luxemburg

Camping Luxemburg

Wie een kampeervakantie wil die wel ver genoeg weg is om zich in een andere wereld te wanen, maar ook weer niet zo ver dat het moeilijk te bereiken is, moet eens aan een camping in Luxemburg denken. Het groothertogdom is immers binnen een dag te bereiken, ook met een caravan, maar er wordt bijvoorbeeld wel Frans en Duits gesproken. Bovendien is het landschap flink anders dan het in Nederland is. Dit maakt het dus ook een ideale plek om even te ontspannen en alles achter u te laten. Dit wordt dan ook al vele jaren door veel landgenoten gedaan.

Voor natuurliefhebbers

De vakantieganger die er misschien wel het meest aan zijn trekken komt is de natuurliefhebber. Luxemburg staat bijvoorbeeld bekend om zijn valleien. Dit is natuurlijk ideaal om doorheen te fietsen of te wandelen. Omdat de temperatuur over het algemeen ook flink aangenaam is, is dit dus de ideale omgeving om een actieve kampeervakantie te vieren. De campings zelf liggen zelf ook middenin deze mooie omgeving. Dit wordt door iedereen die hier komt als zeer rustgevend ervaren. Al is het natuurlijk wel zo dat er nog veel meer pluspunten aan de campings te noemen zijn die meewegen.

Luxe omgeving

De campings in Luxemburg zijn zonder uitzondering zeer luxe. Dit komt omdat de campingeigenaren de concurrentie met bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk aan moeten gaan. Door steeds meer te kunnen bieden is het mogelijk om veel campinggasten aan te trekken. Vrijwel alle campings in het land zijn daarom van vier of vijf sterren niveau. Dit komt omdat de faciliteiten zeer uitgebreid zijn. Dit gaat dus veel verder dan een gratis speeltuin en onbeperkt toegang tot het zwembad. Eigenlijk is er voor elk type gast wel iets leuks te bedenken waar gebruikgemaakt van kan worden. Het zijn dan ook campings voor het hele gezin.

Alle seizoenen

Luxemburg is aantrekkelijk in alle seizoenen. Zo is het bijvoorbeeld minder vaak de bestemming voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Dit is voor mensen die tijdens de vakantie vooral op zoek zijn naar rust natuurlijk erg aantrekkelijk. Zeker in de zomer maanden geldt dit. Al is het wel zo dat campings in Luxemburg ook flinke moeite doen om het ook gezinnen met kinderen naar de zin te maken. Wanneer u dus wenst dat uw zoon of dochter zich net zo goed kan vermaken als u, dan is dit heel goed mogelijk op deze zeer uitgebreide kampeerplaatsen in het land.