Camping Gardameer

Camping Gardameer

Denkt u aan een kampeervakantie in Italië, dan denkt u zonder twijfel aan een kampeervakantie aan het Gardameer. Dit is met afstand de meest populaire campingbestemming van Zuid-Europa. Er zijn dan ook heel veel verschillende opties op deze plek. Dit is onder andere het geval op het gebied van de mogelijkheden op de camping, maar ook op het gebied van de plek van verblijf. U kunt er min of meer kamperen precies volgens uw eigen wensen en eisen. Of u nu de meest luxe vorm wenst, of juist een heel beperkt aantal faciliteiten wilt maakt daarbij niet uit.

Met of zonder caravan

Het grote voordeel van een kampeervakantie aan het Gardameer is dat u er ook gewoon met het vliegtuig heen kunt. Er zijn namelijk ook veel campings in het gebied waar u gewoon een stacaravan kunt boeken. U hoeft dan dus niets mee te nemen en kunt via de meest snelle methode reizen. Dit is natuurlijk vooral gemakkelijk met het oog op de ontspanning. Wanneer u zelf moet rijden kan dit flink wat inspanning met zich meebrengen. Desondanks kunt u natuurlijk ook gewoon met uw eigen caravan naar het Gardameer reizen. Er zijn immers ook dan voldoende opties.

Als u met de caravan reist en op uw kampeerspullen kunt vertrouwen om te koken kunt u plekken op zoeken waar het rustiger is en het niet bomvol is gebouwd met restaurants. Het Gardameer is namelijk zeer toeristisch. Met een caravan en kampeertafel- en stoelen is het misschien nog mogelijk een wat rustigere camping op te zoeken, wat verder van de oevers van het meer af.

Alles is mogelijk

Het gebied rondom het Gardameer is eigenlijk maar heel klein. Desondanks is het bijna niet denkbaar dat u geen camping kunt vinden die past bij de wensen die u heeft. Het is namelijk zo dat er zo’n tweehonderd verschillende campings te vinden. Dit komt onder andere omdat veel verschillende soorten vakantiegangers dit gebied hoog op hun wensenlijstje hebben staan. Zo zijn er dus campings voor watersporters, campings voor natuurliefhebbers en campings voor mensen die totale rust wensen en het liefst helemaal niets om zich heen hebben. Al deze opties maken dat het ook voor u de ideale bestemming kan zijn.

Voor sporters

Niet alleen mensen die een actieve vakantie interessant vinden, maar ook mensen die serieus sporten is de regio rondom het Gardameer zeer interessant. U boekt bijvoorbeeld een camping omdat u graag wilt fietsen in het gebied. Dit is goed te begrijpen als u een wielerliefhebber bent. De regio waarin het Gardameer bevindt is namelijk ook het decor van een aantal wielerkoersen die jaarlijks op de kalender staan. Wilt dus eens iets anders dan fietsen over de Nederlandse dijken, dan is een kampeervakantie naar het Gardameer ook zeker het overwegen waard. Dit geldt natuurlijk ook voor watersporters.