Camping Oostenrijk

Camping Oostenrijk

Vakanties in Oostenrijk worden vaak geassocieerd met wintersport. Dit kan natuurlijk ook een prima bestemming hiervoor zijn. In de zomer hoeven de campings echter niet onder te doen voor bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland of Italië. Oostenrijk heeft dan ook op verschillende vlakken raakvlakken met al deze landen. Er zijn veel campings te vinden en er bestaan mogelijkheden voor verschillende soorten vakantiegangers. Zelfs wanneer u de hele dag in de zon zou willen liggen, dan is dit heel goed mogelijk. Hier hebben de campings rekening mee gehouden. Het is zelfs zo dat Oostenrijkse campings specifiek om een aantal faciliteiten bekendstaan.

Buiten het wintersport-seizoen om wordt er in Oostenrijk veel gewandeld. Bergachtige gebieden zijn populair onder wandelaars en liefhebbers van actieve vakanties. Wandelvakanties voor groepen kiezen dan ook vaak voor Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland als bestemming,

Aandacht voor de zwembaden

Voor campings in Oostenrijk is het belangrijk om de aandacht te vestigen op de zwembaden van hoge kwaliteit. Dit is ook goed te begrijpen. In tegenstelling tot veel andere vakantiebestemmingen in Europa gaat u natuurlijk niet direct naar Oostenrijk om een zon, zee en strandvakantie te houden. Toch is het lekker om te weten dat de meest kwaliteitscampings in Oostenrijk mooie zonneweides met zeer mooie zwembaden gratis bij de reservering aanbieden. Dit betekent dat op het juiste moment ook Oostenrijk een prima bestemming voor een zonvakantie kan zijn. In dat opzicht kan het concurreren met andere landen.

Bergen in de zomer en winter

Dat Oostenrijk vooral als wintersportbestemming wordt gezien komt natuurlijk in de eerste plaats doordat het beschikt over zeer veel bergen waar in de winter mooie pistes zijn te maken. In de zomer zijn de campings echter ook actief in het promoten van het berglandschap. Een actieve vakantie waarbij het wandelen, trekken, of fietsen door de bergen centraal staat is zeer aantrekkelijk voor mensen die eens iets anders willen. Bovendien is het er over het algemeen zeer aangenaam in de zomermaanden. De zon schijnt dan en de temperatuur is ideaal.

Aan het water

Hoewel Oostenrijk niet aan de kust van de Atlantische oceaan of één van de zeeën van Europa ligt, is er ook voor vakantiegangers die van water houden een keur aan locaties te vinden. Er zijn namelijk veel campings gevestigd rondom de vele meren die het land rijk is. Hier kan natuurlijk ook een prima vakantie worden gevierd. Bovendien loopt de rivier de Donau deels door het land, daardoor is er ook veel te vinden voor watersporters. De campings zijn er dan ook op ingericht dat u uw behoeften omtrent het stallen en onderhouden van uw watersportbenodigdheden te voorzien.