Camping Lago Maggiore

Camping Lago Maggiore

Sommige bestemmingen brengen het beste van twee werelden samen. Een kampeervakantie naar het Lago Maggiore is zo’n bestemming. U kunt hier naartoe door naar een camping in Zwitserland te gaan, maar u kunt ook kiezen voor een camping in Italië. Dit betekent dan ook dat u dus verschillende soorten vakanties hier kunt vieren. De belangrijkste vorm is zonder twijfel natuurlijk de watersportvakantie. Het is zelfs zo dat er zandstranden hier te vinden zijn. Dit betekent dat er ook goede mogelijkheden zijn voor een typische zonvakantie als u een camping bij Lago Maggiore kiest.

Lekker in de zon

Lago Maggiore is vooral een goede bestemming voor een zomervakantie in de zon. U kunt op de campings en in de omgeving namelijk alle gelijke faciliteiten vinden als op campings in strandgebieden, alleen is er wel flink wat minder drukte. Er komt namelijk toch wel een enigszins ander publiek op deze bestemmingen af. Daardoor is het zowel voor uw kinderen als voor u zelf een aantrekkelijke optie. U kunt uw zoon of dochter dan namelijk een leuke vakantie bieden, zonder dat uw eigen rust en ontspanning eronder hoeven te lijden. De campings zijn bovendien van de hoogste kwaliteit.

Alle soorten plaatsen

U kunt naar het Lago Maggiore afreizen met uw eigen caravan of tent. U kunt namelijk bij de honderden campings die er zijn met gemak een plekje vinden dat voldoende ruim is om uw eigen onderkomen op te zetten. Wanneer u echter wat meer ontspannen wilt reizen, dan kunt u er ook voor kiezen door ter plaatse een stacaravan te reserveren. Dit zijn vaak de meest moderne stacaravans die vol met moderne snufjes zitten. De campings zijn bijvoorbeeld allemaal voorzien van internet en wifi. U kunt dus ook gewoon met gemak contact blijven houden met de buitenwereld wanneer u daar behoefte aan heeft.

Luxe faciliteiten

Hoewel een vakantie aan het Lago Maggiore juist geboekt moet worden omdat de omgeving zeer interessant is, is het ook zo dat er op de campings voldoende aanbod is. Zo zijn er vrijwel zonder uitzondering mooie zwembaden te vinden. Is het dus een dag uitzonderlijk druk aan de stranden rondom het meet, dan kunt u ook gewoon het water in op uw eigen camping. Daarnaast zijn er zeer veel andere, zeer uiteenlopende faciliteiten. Dit zijn bijvoorbeeld bowlingbanen, maar ook winkeltjes en restaurantjes die aan hoge eisen kunnen voldoen. Daardoor kunt u ook wanneer u op de camping blijft voldoende te doen hebben.