Camping Spanje

Camping Spanje

Wie een klassieke zonvakantie wil, komt al snel uit bij een reis naar een camping in Spanje. Er zijn immers maar weinig plekken in Europa waar meer zonuren te noteren vallen dan hier. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom al vele jaren, vanaf de jaren vijftig van de twintigste eeuw, een vakantie naar de Spaanse zon ontzettend populair is. Wat veel mensen echter misschien niet weten is dat er in Spanje nog veel meer te beleven is dan zon, zee en strand alleen. Het Spaanse binnenland heeft bijvoorbeeld ook veel aantrekkelijke kwaliteiten die een campingvakantie de moeite waard maken.

Het strand opzoeken bij een camping in Spanje

De meeste mensen die naar Spanje trekken doen dat in eerste instantie omdat ze het strand willen opzoeken. Spanje heeft dan ook heel veel kustgebieden die zich over de gehele lengte en de gehele breedte van het land uitstrekken. Gebieden als de Costa Brava en de Costa Dorada zijn daarom nog altijd zeer populaire bestemmingen om met het hele gezin naartoe te trekken. Bovendien zijn de campings ook flink gemoderniseerd door de jaren heen. Dit betekent dat ook op dagen van extreme warmte nog voldoende te doen is voor het hele gezin hier. Dit is een aantrekkelijke gedachte.

Diversiteit van de natuur

Ook voor liefhebbers van natuur is Spanje inmiddels een geliefde bestemming geworden. Dit komt onder andere doordat het land zo divers is. Het rotsachtige noorden is bijvoorbeeld aantrekkelijk voor avonturiers. Fietsers en wandelaars willen nog weleens met de boot bij Barcelona overstekken naar de eilanden. Er liggen diverse campings in blanes. Daar kan men ook mooie campings vinden die door de liefhebbers van actieve vakanties als uitvalsbasis worden gekozen. Ook in het zuiden van het land vindt u mooie uitgestrekte gebieden waar u uw ogen zult uitkijken. Daardoor is er inmiddels een heel ander beeld dan dat van het land van zon, zee en strand alleen ontstaan.

Specifieke wensen

De campings in Spanje voldoen tegenwoordig vaak aan zeer specifieke eisen. Daarbij kiezen zij vaak voor een specialisatie. Zo zijn er campings die zich specifiek op het gezin richten. Dit doen zij bijvoorbeeld door het aanbod aan activiteiten voor kinderen van alle leeftijden zeer uitgebreid te maken. Ook zijn er campings die zich juist op de hondenbezitter richten door dit te faciliteren. Anderzijds zijn er ook juist campings die specifiek adverteren hondenvrij te zijn. Zo is er in Spanje dus zowel op het gebied van de invulling van de vakantie, als de wensen voor de verblijfplaats vrijwel alles mogelijk.