Camping Portugal

Camping Portugal

Wilt u eens alle voordelen van Zuid-Europa, maar net even iets anders dan Frankrijk, Spanje of Italië? Geef dan een camping in Portugal eens de voorkeur. U kunt hier genieten van dezelfde hoeveelheid zonuren en de zelfde mooie stranden. Desondanks is alles toch net even anders in het zuidwestelijke puntje van Europa. Er zijn zeer veel campings de moeite waard. Het land wordt zelfs steeds vaker aangeduid als het ultieme land om een rondreis te maken. Wanneer u enkele weken vakantie te spenderen heeft, dan is dit idee zeker ook voor u een optie die de moeite waard kan zijn.

Nederlands sprekende leiding

Wat een groot voordeel is aan Portugal, is dat er een aantal campings zijn waarvan de dagelijkse leiding in Nederlandse handen is. Dit is natuurlijk vooral gemakkelijk omdat de taalbarrière daardoor wegvalt. Portugees is immers geen gemakkelijke taal die u snel onder de knie hebt. Hoewel u misschien niet direct op te veel Nederlandse invloeden zit te wachten als u op de camping zit, is het natuurlijk wel wat gemakkelijker als u gewoon voor belangrijke zaken zichzelf in het Nederlands verstaanbaar kunt maken. Dit scheelt een boel misverstanden. Door het hele land zijn dit type campings te vinden.

Een rondreis

Een populaire vorm van vakantie in Portugal is de rondreis. Met een caravan, camper of tent is dit natuurlijk ideaal. U kunt meerdere campings op verschillende plekken in het land boeken en zo alles zien. Portugal heeft namelijk een grote variatie aan landschappen te bieden. Zo is de kuststreek zeer mooi, maar zijn de binnenlanden misschien wel nog mooier. Dit komt omdat Portugal zeer vruchtbaar is voor de groei van bloemen en planten. Daardoor kunt u zeer aangenaam verrast worden door alles wat het land te bieden heeft. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de grote steden. Ook die kunt u dan mooi meepakken.

Modern

De campings in Portugal zijn opvallend modern. Ze voldoen dan ook aan alle eisen en wensen die u kunt hebben. Zo zijn de meeste campings zeer uitgebreid en beschikken zij over alle faciliteiten. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat er campings zijn waar hondenliefhebbers gewoon hun viervoeter mee naartoe kunnen nemen. Zoals er ook campings zijn die vooral zijn ingericht op het bieden van rust. Daar zijn zo min mogelijk faciliteiten en daar is bewust voor gekozen door de leiding. Dit maakt de bestemmingen in het land zeer populair onder allerlei soorten vakantiegangers.