Camping België

Camping België

Voor een leuke vakantie hoeft u vaak niet eens zo ver te reizen. Net over de grens zijn namelijk al heel veel leuke en gezellige campings te vinden waar u met gemak twee of drie weken geheel tot rust kunt komen. Bovendien is het soort vakantie in België heel anders dan in andere delen van Europa of zelfs in Nederland. Dat komt omdat België natuurlijk een heel specifiek landschap heeft. U kunt er dus bijvoorbeeld heel veel actieve dingen doen. Terwijl er natuurlijk ook veel plaatsen zijn waar u juist weer veel meer kunt ontspannen en luieren. Alle informatie hierover is hier verzameld.

Terugtrekken in de heuvels

Wanneer u aan België denkt, dan is de kans groot dat u aan de Ardennen denkt. Dat is ook niet zo vreemd want voor Nederlanders is dit natuurlijk een ideale vakantiebestemming. Het is niet te ver weg en het is toch een hele andere wereld. U vindt hier dan ook een ander soort campings dan bijvoorbeeld de campings in Duitsland, Frankrijk of Italië die in het overzicht te vinden zijn. Wanneer u sportief bent aangelegd en graag tijdens de vakantie wilt fietsen of wandelen, dan kunt u hier daarvoor de perfecte bestemmingen vinden. ’s Avonds kunt u dan lekker uitrusten op een prachtig gelegen camping.

Of juist kiezen voor een camping aan de kust

Ook voor een ontspannen zonvakantie kan België in de zomermaanden de ideale bestemming zijn. De Belgische kust is natuurlijk niet voor niets zo bekend. De stranden zijn er zo groot en lang dat er altijd wel een plekje voor u te vinden is. Bovendien zijn de plaatsen in de buurt stuk voor stuk bijzonder leuk om te bezoeken. Dus als u eens een dagje niet onderuitgezakt voor de caravan of op het strand wil liggen, dan is er ook van alles voor u te vinden. Een dagje uit ligt dan om de hoek. Bovendien is de kans groot dat u zich gewoon in uw eigen taal verstaanbaar kunt maken. Gemakkelijker kan bijna niet.

Gewoon even ertussenuit op een camping in België

Soms wilt u er gewoon even tussenuit. U bent dan niet zo zeer op zoek naar een vakantiebestemming, maar gewoon naar een plek om een aantal dagen te verblijven. Zodat u gewoon even lekker alles achter u kunt laten. Er zijn voldoende plaatsen in België waar u dat gewoon kunt doen. Denk aan campings in de omgeving van Antwerpen, Gent of Brugge bijvoorbeeld. U rijdt er in twee uurtjes naartoe en u bent direct in een hele andere wereld. Bovendien zijn er op al deze plekken campings in alle soorten en maten te vinden, van de luxe glampings, tot de leukste familieparken. Lees hier nog enkele redenen waarom België het beste ter wereld is volgens sommige mensen.