Camping Slovenië

Camping Slovenië

Een land dat de laatste jaren sterk in opkomst is als camping land is Slovenië. Dit is ook niet zo vreemd, want heeft zeer veel te bieden. Bovendien is het er nog allemaal zeer betaalbaar. Dit is natuurlijk aantrekkelijk wanneer je het vergelijkt met andere bestemmingen waar je een zonvakantie op de camping zou kunnen vieren. Slovenië is bovendien een bestemming die zeer veel verschillende soorten vakantiegangers kan aanspreken. Ook al lijkt Slovenië misschien een klein land, het is wel zeer divers in landschap en cultuur. Bovendien zijn de campings er van de hoogste kwaliteit en voldoen zij aan alle moderne eisen.

De natuur

Slovenië is in eerste instantie ontdekt door natuurliefhebbers. Wie er naar de camping gaat om er vervolgens de omgeving te willen ontdekken heeft dus de goede keuze gemaakt. Wanneer je wat meer naar de kust trekt zie u bovendien een zeer verschillend landschap van wat u in de binnenlanden zult aantreffen. Daar zijn namelijk berglandschappen, compleet met grote meren en diepe grotten, te aanschouwen. Wie Slovenië dus echt wil leren kennen trekt bij voorkeur met de caravan langs meerdere campings tijdens de vakantieweken. Zo kunt u alles meekrijgen dat het land te bieden heeft. Zowel de zon als de omgeving.

Hoge kwaliteit

Wat vooral belangrijk is, is dat de campings in Slovenië allen van hoge kwaliteit zijn. Dit geldt niet alleen voor de topcampings. Juist ook de plaatsen die minder groot zijn en minder faciliteiten bieden zijn wel tot in de puntjes verzorgd. Dit maakt het land dan ook goed geschikt om te kamperen. Daarvoor zijn de kleinere campings namelijk zeer geschikt. Vaak bieden zij bijvoorbeeld wat meer ruimte op de standplaatsen. Dit zorgt dat de caravan of tent ideaal neergezet kan worden en u een goede uitvalsbasis heeft om het land verder te ontdekken. Dit is wat veel mensen tot het land aantrekt.

Cultuur ontdekken

Slovenië staat ook bekend om zijn vele cultuur. Het land heeft bijvoorbeeld door de geschiedenis heen bij verschillende landen gehoord. Zo is het een deel van Oostenrijk geweest, maar hoorde het ook enige tijd bij Joegoslavië. Daardoor is er dus op het gebied van cultuur veel te ontdekken uit vele periodes. Het is bijvoorbeeld ook populair om een camping in de wijnstreek van het land te reserveren en daar alles wat het gebied te bieden heeft te ontdekken. Denk daarbij niet alleen aan heerlijke wijnen, maar ook aan lekker eten. Er zijn zelfs standplaatsen tussen de fruitbomen te vinden.