Geweldige camper bestemmingen in Scandinavië

Geweldige camper bestemmingen in Scandinavië

Scandinavië biedt enorm veel mogelijkheden om met de camper naar fantastische bestemmingen te rijden. Zweden is een van de populaire landen voor een campervakantie. De natuur is er geweldig met uitgestrekte meren en ruige bergen. Ook zijn er prachtige steden om te bezoeken, zoals Stockholm en Malmö. Noorwegen is eveneens geweldig en biedt alle gelegenheid om met een camper naar de mooiste camperplekken te rijden.

Start in Zweden

Het is natuurlijk mogelijk om te starten in Zweden en in dat land de mooiste plekken te bezoeken met een camper. Of je reist door heel Scandinavië en bezoekt ook Noorwegen en Denemarken. Wat dat betreft zijn al deze landen geweldige camper bestemmingen in Scandinavië. Een camper huren Zweden biedt de mogelijkheid om in Stockholm of in Malmö de campervakantie te starten en vanaf daar je reis uit te stippelen. Je kan bijvoorbeeld vanuit Malmö via Helsingborg door het midden en zuiden van Zweden rijden.

Dan kom je onder meer langs Stockholm, maar ook langs Uppsala en Göteborg. Of je gaat door het midden en noorden van Zweden en bezoekt Säffle en Umea, waarna je door Dalarna reist door de schitterende natuur. Het leuke van Scandinavië is natuurlijk dat je de mogelijkheid hebt om wild te kamperen met de camper. Overigens zijn er wat betreft de schoonheid van de natuur buiten Scandinavië nog meer fantastische camper bestemmingen. Een camper huren Schotland laat je bijvoorbeeld eveneens kennismaken met woeste en ongerepte natuurgebieden.

Vanuit Malmö naar de eilanden

Malmö biedt als startpunt voor een campervakantie nog veel meer opties. Bijvoorbeeld met het maken van een reis door het zuiden van Zweden met een bezoek aan eilanden. Öland en Gotland zijn prachtige eilanden die onderdeel uitmaken van de natuur in Smaland. Het eerste eiland heeft schitterende zandstranden en Gotland heeft prachtige bezienswaardigheden, zoals druipsteengrotten en indrukwekkende burchten.

Liever naar Noorwegen?

Noorwegen biedt allerlei camperroutes langs bergen en fjorden, maar ook naar schitterende steden als Oslo en Bergen. In Noorwegen is het net als in Zweden toegestaan om wild te kamperen. Stavanger is een echte aanrader om onderdeel van de route te laten zijn, maar dat geldt ook voor de stad Bergen. Bezoek ook plekken als Suldal en Hardangerfjord die een lengte heeft van 180 kilometer. Vanuit Bergen is het mogelijk om verder naar het noorden te reizen in de richting van Kristiansund. Het is hier echt de moeite waard om even te stoppen bij Sognefjord en Geirangerfjord.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *