Fietskamperen voor beginners: zo doe je dat

Fietskamperen voor beginners: zo doe je dat

Als er zelfs een woord bestaat voor op de fiets kamperen, dan weet je dat het echt is. Deze manier van vakantie geeft een gevoel van vrijheid en ontspanning dat een andere vakantie niet gauw zou geven. Over het algemeen hoef je weinig vooraf te plannen. Je springt op de fiets en je gaat ervoor. Bij een zonvakantie ben je toch al gauw uren kwijt aan het perfecte hotel vinden, met een strand of zwembad in de buurt, genoeg activiteiten en ga zo maar door. Met fietskamperen heb je die zorgen niet, want je kan er zo naartoe fietsen. In dit artikel vind je een aantal tips waar je tóch op kan letten. 

Algemeen

Zoals we ook al in de inleiding zeiden: plan niet teveel vooraf. Het kan overweldigend lijken, fietskamperen, maar dat hoeft het niet te zijn. Voordat je met je handen in het haar zit door alle spullen die je moet aanschaffen, vraag aan vrienden of familie of ze het een en ander voor je hebben. Dat scheelt al een hoop. Als je de spullen hebt kan je ook aan andere fietsers vragen of zij kennis of wijsheden voor je hebben voor jouw eerste keer fietskamperen. Met verkregen kennis en spullen op zak kom je al een heel eind. 

Benodigdheden

Je kan misschien wel spullen van vrienden en familie lenen, maar wat heb je nou precies nodig? Ten eerste is het aan te raden om dingen mee te nemen waarmee je een lekke band kan plakken. Geloof ons maar, dat gaat vroeg of laat gebeuren. Deze benodigdheden kan je gemakkelijk onder je zadel plakken zodat het geen ruimte in beslag neemt. Daarnaast ligt een ongeluk in een klein hoekje en daarom mogen reservespaken ook niet ontbreken. Het is ook verstandig om te proberen om zo licht mogelijk in te pakken. Er is namelijk geen hotel waar je je koffer even kwijt kan voor de dag. Je draagt alles op je rug of op de fiets.

Het vervoer

Je fiets. Jouw gekozen vervoersmiddel die jou van A tot Z gaat brengen. Voor elke fietsroute is weer een andere fiets geschikt. Ga je naar een bestemming waar meer stedelijk gebied is, dan is er voor jou een stadsfiets. Weet jij dat er bergen in alle soorten en maten op jouw fietsroute liggen, dan is een mountainbike weer de betere keuze. Aangezien dit artikel om fietskamperen gaat is een elektrische vouwfiets weer de betere optie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *