3 tips voor het afsluiten van een autoverzekering voordat je op reis gaat

3 tips voor het afsluiten van een autoverzekering voordat je op reis gaat

Er zijn genoeg Nederlanders die niet op- of omkijken naar hun autoverzekering. Waarom zou je ook wanneer je goede ervaringen hebt met de verzekeraar? Overstappen hoeft in dat geval natuurlijk niet, maar je moet weten dat je vaak flink kunt besparen. Er zit namelijk nogal wat verschil in de premie die de verschillende autoverzekeraars hanteren. Je kunt maar zo een paar euro goedkoper uit zijn wanneer je autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Wil je jouw auto verzekeren? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk 3 tips voor het afsluiten van een autoverzekering.

1. Welke verzekering kies je?

Sommige Nederlanders denken dat een autoverzekering een autoverzekering is. Dit is echter niet het geval. We kennen namelijk drie verschillende verzekeringen die je voor jouw auto af kunt sluiten. We zetten de drie mogelijkheden hieronder kort voor jou op een rijtje:

– WA: volgens de wet is iedere Nederlander verplicht om deze autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt uitsluitend de schade waarvoor de eigenaar van een auto volgens de wet aansprakelijk is. Een WA-autoverzekering vergoedt echter niet de schade die aan jouw eigen auto ontstaat.

– Beperkt casco: Naast de schade die je met jouw auto aanricht dekt een autoverzekering met beperkt casco in sommige gevallen ook schade aan jouw eigen auto. Dit is echter alleen het geval bij diefstal, brand, schade als gevolg van het weer en ruitbreuk. In dit geval krijg je meestal nog wel te maken met een eigen risico.

– Allrisk: de allrisk autoverzekering is de verzekering met de meest uitgebreide dekking. Je bent verzekerd voor de bovengenoemde gevallen, maar doorgaans wordt ook schade aan jouw eigen voertuig vergoed. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een aanrijding. De schade wordt echter niet vergoed als je alcohol of drugs gebruikt hebt.

2. Maak een vergelijking

Wanneer je jouw auto wilt verzekeren, ontdek je al snel genoeg dat je talloze mogelijkheden hebt. Er zijn immers enorm veel partijen waarbij je vandaag de dag een autoverzekering af kunt sluiten. Dit maak het er natuurlijk niet makkelijker op. Hoe weet je immers waar je het beste een autoverzekering af kunt sluiten? Door een vergelijking te maken. Veel mensen denken dat zij in dit geval de site van verschillende verzekeraars moeten bezoeken. Dit is echter niet het geval. Vandaag de dag zijn er namelijk sites waarop je makkelijk en snel autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Je bent hierdoor niet veel tijd kwijt om de beste autoverzekering te vinden.

3. Staar je niet blind op de prijs

Ga je autoverzekeringen met elkaar vergelijken en gebruik je hiervoor een vergelijkingssite? Dan zie je al snel genoeg dat de prijs van een verzekering direct weergeven wordt. Ideaal, want hierdoor wordt het direct duidelijk wat de kosten voor de betreffende autoverzekeringen zijn. Uit ervaring weten wij dat de meeste mensen direct neigen naar de goedkoopste verzekering. Op zich logisch, want je betaalt in dat geval maandelijks de laagst mogelijke premie. Wij raden je echter aan om je niet blind te staren op de prijs. Een goedkope verzekering is natuurlijk mooi, maar je wilt uiteraard ook een zo goed mogelijke dekking. Bij een slechte dekking draai je zelf immers op voor een groot deel van de kosten wanneer er schade ontstaat. Ga dus niet alleen af op de prijs, maar kijk vooral ook naar de voorwaarden van de verschillende verzekeringen. Het vergelijken kost je zo misschien wat meer tijd, maar je hebt er later ongetwijfeld ook profijt van. Zodoende weet je namelijk zeker dat er geen addertje onder het gras zit, waardoor je niet voor een verrassing komt te staan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *