Waar kan je fijn kamperen in Italië?

Waar kan je fijn kamperen in Italië?

Kamperen is de enige echte manier om vakantie te vieren. Er zijn dan ook talloze plekken op de wereld waar je op een fijne manier kan genieten van deze vakantievorm. Je moet ze alleen wel weten te vinden. Wat zijn bijvoorbeeld de campings in Italië waar jij je goed kan voelen? De Laars, zoals het land ook wel genoemd wordt, is zeer veelzijdig. Daardoor is er dus voor iedere kampeerliefhebber ook wel iets te vinden wat aanspreekt. In dit artikel gaan we daar dieper op in zodat je gemakkelijker een keuze maakt.

Kamperen aan het meer

Wanneer het gaat over kamperen in Italië, dan springt er natuurlijk één bestemming flink bovenuit. Het gaat dan om het kamperen aan het Gardameer. Dit is voor kampeerliefhebbers waarschijnlijk wel de ultieme bestemming in dit land. De mooie natuur en de vrijheid die daarbij hoort spelen daar een grote rol in. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens zo dat je hier de beste campings van het land vindt. Ook dat is een goede reden om toch vooral op deze plek je vakantie door te willen brengen. Het is echter lang niet de enige optie die je hebt.

Venetië leren kennen

Een andere goede optie die je hebt, is kamperen bij Venetië. Dit deel van het land is immens populair. Het is echter wel zo dat de meeste mensen in hotels verblijven of met een cruiseschip komen. Wanneer jij dus wel de leuke kanten van Venetië wilt leren kennen, maar ook wel wat rust nodig hebt tijdens je vakantie, dan is het een goed idee om één van de mooie campings in de buurt te boeken. In en om Veneto vind je bijvoorbeeld hele mooie opties waar alle faciliteiten op en aan zitten. Zo kom je aan niets tekort.

De eilanden bezoeken

Zoals eerder aangegeven heeft Italië vele gezichten. Dat komt onder andere ook doordat het land uit heel veel verschillende eilanden bestaat. Die zijn bijna allemaal ook te bezoeken voor een kampeervakantie. Je kan de grote eilanden Sardinië en Sicilië als opties nemen. Je kan echter ook van de vele kleinere eilandjes voor de kust nemen als bestemming. Het fijne aan een eiland is natuurlijk ook dat het voelt alsof je echt even alleen op de wereld bent. Dit past natuurlijk ook perfect bij het idee van een leuke kampeervakantie. Ook dat is een reden om hier naartoe te willen.

Een verblijf in Lombardije

Een reden waarom veel toeristen naar Italië willen is de cultuur van het land. Die is het best te ontdekken in de streek Lombarije. Daar vind je onder andere Como, Bergamo en Milaan als steden. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes die ieder mens eigenlijk wel eens in zijn leven gezien zou moeten hebben. Wanneer je een mooie camping in één van de kleinere dorpen van de streek boekt, dan heb je de perfecte uitvalsbasis om er een leuke tijd van te maken. Zo kan je je helemaal onderdompelen in de cultuur waar dit land om bekendstaat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *