Met de camper je eigen land ontdekken? Zo’n gek idee is dat niet

Met de camper je eigen land ontdekken? Zo’n gek idee is dat niet

Met een al dan niet gehuurde camper kiezen voor een vakantie in eigen land is helemaal geen gekke keuze. Het weer in de zomermaanden verschilt qua temperatuur niet heel veel meer met Zuid-Europa. Maar er zijn meer goede redenen om binnen de Nederlandse grenzen te blijven. We pakken er een handvol uit.

Nederlandse evenementen in de zomermaanden

Popfestivals, markten, foodtruck-evenementen, concerten op bijzondere locaties en sportieve hoogtepunten zijn er volop in de zomermaanden. Een gewild en spectaculair festijn is de TT Assen, waar het machtige geronk van de motoren de harten van motorsportliefhebbers sneller laten kloppen. Daarnaast is er veel te doen op het terrein tijdens dit jaarlijkse snelheidsfeestje. Scoor alvast je TT Assen tickets voor de komende zomer en ga op zoek naar leuke campings in de omgeving, dan ben je er op tijd bij voor zowel het racegeweld als een slaapplek.

Je werkt intussen gewoon door als dat moet

Grijp je naast vakantiedagen in de zomermaanden omdat je geen kinderen hebt? En heb je de mazzel dat je altijd vanuit huis kunt werken, maar moet je wel een klein beetje in de buurt blijven? Dan is een rondreis door de Hollandse klei eveneens een aanrader. Onderweg of op de camping werk je gewoon door, met een inspirerend uitzicht. Is er een vergadering, dan pak je even de trein heen en weer. Wat dat betreft is het pure mazzel dat Nederland zo klein is. En dat er wifi bestaat. Je zult trouwens de eerste niet zijn die met de camper op pad gaat om intussen gewoon geld te verdienen.

Natuurgebieden: kom in de stemming met Jochem Myjer

Echt ongerepte natuur is er niet meer in Nederland, daarom koesteren we de plekjes waar de industrie en bouwdrift nog niet hebben toegeslagen. In de NPO-serie Jochem in de Wolken worden deze stuk voor stuk uitgebreid besproken vanuit een luchtballon, door niemand minder dan ADHD-cabaretier en bijna-bioloog Jochem Myjer. Zijn aanstekelijke enthousiasme trekt je over de streep om al dat moois te gaan bewonderen: kijk het allemaal hier terug.

Je moet nog veel steden ontdekken

Al eens in Alkmaar geshopt? Zwolle al gezien? En wanneer ga je nou eindelijk eens een selfie bij de Groningse Martinitoren maken, of een speciaalbiertje drinken in bourgondisch Breda? Ja, je moet nog veel steden leren kennen. We boeken jaarlijks massaal verre trips richting Dubai, Thailand of New York, maar vergeten dat er praktisch om de hoek nog diverse cultuur en historie liggen te wachten om ontdekt te worden.

Een vakantie in eigen land is superpraktisch en betaalbaar

Niet met handen en voeten duidelijk hoeven te maken dat je ergens je chemische toilet wilt legen, geen peperdure tickets naar waar dan ook, geen ingewikkelde autoverhuurconstructies, geen zoektochten op slecht onderhouden wegen: een campervakantie in eigen land is natuurlijk vooral praktisch. Je weet waar je je boodschappen het liefst doet, de wegen zijn in orde en je bent geen kapitalen aan brandstof kwijt. En je bestelt drankjes en hapjes in je moerstaal. “Ober!”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *